Неттопите стават още по-мощни

Тайванският производител ASRock подобри рязко възможностите на своята линия ултракомпактни компютри. Новите неттопи са базирани на платформа Intel Calpella и са първите в света (както твърди производителят) HTPC-системи с USB 3.0 интерфейс за 10-кратно по-бърз обмен на данни с външни USB 3.0-съвместими устройства.

Моделите Core 100HT-BD и Core 100HT са абсолютно идентични като компоновка и дизайн, като се различават само по вграденото оптично устройство. Core 100HT-BD ще е снабден с Blu-Ray Combo оптика, докато Core 100HT ще бъде комплектуван със стандартно записващо DVD устройство, съобщиха от дистрибутора Диджи Електроникс.

Малката машинка с обем само 2,5 литра поддържа новото семейство мобилни процесори Intel Core i7/i5/i3 и памет DDR3 1066MHz.

Зад лицевия панел на неттопите ASRock Core 100 е скрита двойка антени (разположени вертикално и хоризонтално) за безжична комуникация. HTPC-машините могат да бъдат използвани и като приемници, и като предаватели на сигнал. Поддръжката на стандарта 802.11n осигурява по-добро покритие и по-висока скорост на предаване на данните, спрямо предходните безжични Wi-Fi стандарти.

Неттопите на ASRock идват и с интересни екстри. Аудио системата THX TruStudio PRO гарантира високо качество на звука с множество възможности и ефекти. ASRock App Charger пък е приложение за бързо зареждане на устройства през USB порт – iPhone ще се зарежда за 40% по-кратко време, дори хост-компютърът да е в „спящ” режим. А програмата ASRock AIWI превръща неттопа в конзола за игри Wii.

Устройствата имат размери 195х70х186 мм и включват 2,5-инчов твърд диск или SSD. Конфигурация на Core 100HT с процесор Intel i3-330, 4GB RAM и 500GB HDD ще струва около $885 (с ДДС) на пазара у нас, докато аналогичен Core 100HT ще се предлага за $742.

Коментар