Австрийската Kаpsch с амбиции да изгражда GSM-R в железниците ни

Приключи едно от най-значимите регионални технологични сливания през последните години. Австрийската компания Kapsch придоби GSM бизнеса в Eвропа, Среден Изток, Африка и Тайван и глобалния GSM-R бизнес на Nortel Carrier Networks.

Чрез тази сделка Kapsch CarrierCom, който присъства и на българския пазар, се превръщат в глобален доставчик на GSM решения и лидер в GSM-R технологиите – дигитални безжични комуникационни системи за железопътния сектор, съобщиха от компанията.

“В България има огромен потенциал за модернизиране на железопътните телекомуникации чрез GSM-R. След като вече няколко години работим за телекомуникационния оператор Мобилтел, сливането с Nortel ни дава възможност да работим и по проекта за изграждане на GSM-R система в българските железници”, каза Астрид Кауфман, регионален директор на Kapsch за България, Македония и Беларус.

Сделката с Nortel бе одобрена от американските и канадски регулатори през декември 2009 г., a през пролетта на 2010 г. сливането получи одобрение от френските и европейски регулатори.

Обединената компания ще предлага пълен набор от решения и продукти за GSM инфраструктура, като размерът и приходите на новата организация ще се удвоят. След придобиването, Kapsch CarrierCom вече включва подразделения и офиси в 21 страни с над 700 служители.

Разрастващият се екип на Kapsch CarrierCom и новопридобитите развойни центрове на Nortel са предпоставка за развитие на GSM портфолиото на компанията и към мобилни технологии като LTE.

Коментар