Излезе бета версия на Windows 7 SP1

Microsoft пусна бета версия на първия сервизен пакет (SP1) за Windows 7, както и предварителна версия на браузъра IE 9 (Platform Preview 3). Новите продукти са достъпни за ограничен брой тестери, съобщи neowin.com.

SP1 има обем 1,22 GB и е достъпен на английски, немски, японски, френски и испански език. Пакетът обединява вече пуснатите пачове за сигурност чрез услугата Windows Update.
 
За потребителите на Server 2008 R2 са добавени няколко нови функции, вкл. RemoteFX и Dynamic Memory. Първата от тях осигурява виртуално 3D пространство за отдалечени потребители, а втората дава възможност за управление на паметта на виртуални машини.
 
SP1 идва също с поддръжка на USB 3.0 и Bluetooth 3.0, както и с разширение за Bluetooth/Wi-Fi стекове, съобщава ZDNet. Microsoft планира да пусне публична бета версия на SP1 за Windows 7 и Windows Server 2008 R2 в края на юли.
 
Platform Preview 3 на Internet Explorer 9 добавя поддръжка на HTML5, аудио и видео тагове. Подобрена е значително производителността на браузъра, за което свидетелстват тестовете Acid3.

Коментар