Пуснаха наръчник за дългосрочно архивиране

Немската компания DocuWare публикува наръчник с европейските изисквания за дългосрочно архивиране. В него се разглеждат юридическите аспекти относно обработването и съхраняването на документи.

Публикацията е изключително подходяща за фирми и компании, опериращи в световен мащаб, уточниха от представителя на DocuWare у нас – фирма Немечек България.

Legal Requirements for Document Management in Europe“ („Юридически изисквания в Европа за управление на електронен документооборот”) дава отговор на въпроси от рода на: Какви методи за съхраняване на документацията се използват във Франция? Наистина ли фирмите в Англия са задължени да архивират своите и-мейли? Какви санкции съществуват в Испания, в случаи, когато бизнес документите не биват съхранявани според регулативните мерки?

Предимство на изданието е, че правните насоки са описани по разбираем начин и публикувани на официалния език в съответната държава, паралелно с текст на английски език. Към момента наръчникът е публикуван в седем европейски страни – Германия, Франция, Англия, Италия, Австрия, Швейцария и Испания.

Компании с офиси в други европейски страни могат да получат лесен и достъп до различни европейски законодателства и да се уверят, че работят в съответствие с правните изисквания в съответната държава. Публикацията е безплатна и достъпна на уеб сайта на DocuWare.

Коментар