Англия ще закрива правителствени сайтове

Правителството на Великобритания е решено да намали значително разходите за административни сайтове. В близко време предстои щателен преглед на всички 820 сайта на различни структури и закриване на онези от тях, които не са достатъчно полезни на гражданите, съобщи BBC.

Отчет на Британското централно управление на информацията показва, че правителството на страната е похарчило около 94 милиона паунда за разработка и поддръжка на своите сайтове в последните две години. Още 30 милиона паунда са дадени за заплати на персонала.

Сайтът на Британския съвет по търговия и инвестиции, например, е посещаван от само 28 хиляди потребители на месец, но за неговото създаване правителството е похарчило 4 милиона паунда.

Всеки посетител на правителствени онлайн ресурси струва на британците около 11,78 паунда. 16% от правителствените структури не са информирани за това как да използват собствените си уеб сайтове. Четвърт от ведомствата пък не знаят колко средства се изразходват за поддръжката на сайтовете.

От доста време правителството на страната се опитва да елиминира ненужните уеб сайтовe, за да намали разходите си, от една страна, и да подобри качеството, от друга.

Коментар