Центровете за данни на Интеруут с най-висок стандарт за сигурност на онлайн транзакции

гр. София, 30 юни 2010 г. – Интеруут (Interoute), собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа, обяви, че центровете за данни на компанията в Амстердам, Берлин и Женева вече имат сертификат на Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Това е стандарт за сигурност на онлайн транзакции с кредитни карти. Предоставя се от PCI Security Standard Council, учреден от водещи компании в бранша като American Express, MasterCard Worldwide и Visa. Проверката за сигурността на хостинг решенията на Интеруут беше направена от независим Qualified Security Assessor (оторизирано лице за работа по защитата на данните на кредитни карти). 

Защитата на данните на собствениците на кредитни и дебитни карти става все по-наложителна с нарастването на кражбите и препродажбата на тази информация. Стандартът PCI DSS предпазва тези данни да не бъде откраднати или да бъде злоупотребено с тях. Всяка организация, която предоставя управлението на безценната информация от електронната търговия с кредитни карти на доставчик на хостинг, трябва да поиска PCI DSS защита срещу кражби.

„През центровете за данни на Интеруут всеки ден се извършва електронна търговия на стойност над 1 милиард евро. Едни от най-големите световни компании ни се доверяват да опазим тази чувствителна информация” – заяви Стив Оуен, Директор на отдел „Информационна сигурност”. „Ние предлагаме цялостно порфолио от решения, което помага на компаниите да контролират риска за сигурността на своята информация. Нашият PCI DSS сертификат предоставя допълнителна защита, като гарантира, че данните от електронната търговия на всеки клиент се съхраняват в съвършено сигурна среда”.

Според проучване на Агенция „Гемиус” 33% от пазаруващите българи в интернет през 2009 г. купуват онлайн поне веднъж месечно. Въпреки това, 90% от електронната търговия в страната се извършва с наложен платеж.

Интеруут въведе допълнителни PCI DSS механизми за сигурност в своята система за защита, която е със стандарт ISO 27001. Така хостинг решенията на компанията отговарят на изискванията за сигурност на онлайн транзакциите на клиенти, които се занивамат с електронна търговия. Интеруут предоставя цялостно портфолио от решения, които отговарят на PCI DSS изискванията: от сигурните центрове за пренос на данни, през модулните услуги за хостинг до решенията за сигурна защита на данните на собствениците на кредитни карти. Освен това, Интеруут предоставя сигурен пренос в IP виртуална частна мрежа, защита от атака за отказ на услуга (DDOS), защита от нарушения (Intrusion Protection) и криптирани решения.

Коментар