Световният производител на опаковки Floeter Flexibles внедри Infor ERP

Floeter Flexibles e компания основана през 1985г., която с присъединяването си към групата Ampack/Floeter Group през 2007г. се превръща в най – големият производител на търговски опаковки в света. Групата в момента има над 200 души персонал и произвежда над 2 милиарда опаковъчни единици в цял свят, генериращи приход от над 50 мил. долара.

Floeter Flexibles избира да внедри най-новата версия на Infor ERP SyteLine – 8.01.10, в продължение на политиката на Ampack/Floeter Group, която използва SyteLine като корпоративна ERP система във всичките си подразделения. Внедряването е допълнено с модули SyteLine Dock Track, Labour Track, Data Collection и др., с които да планира ресурси и управлява производството си.

Внедряването на Infor ERP SyteLine 8.01.10 започва през втората половина на 2009г. като проектът се ръководи от Холандски партньор на Infor Inc., а през есента към проекта се присъедини Фронтстеп България.

В продължение на 6 месеца екипът на Фронтстеп България оказва обучение, консултации и разработва допълнителни модификации за Floeter Flexibles. Една от най – важните задачи, модифицирането на основната функционалност на SyteLine Data Collection с цел да се оптимизира процеса на експедиране, заприхождаване, преместване и производство, е поверена за изпълнение на екипът на Фронтстеп България. В резултат всички процеси в складовете и цеховете на предприятието се изпълняват в реално време.

Фронтстеп България разработва още функционалност за автоматизиран процес на създаването на номенклатурните номера за позициите, т.к. номерацията на позициите във Floeter Flexibles съдържа начални означения, които имат допълнителна информация за продукта и неговата продажба. Добавена е функционалност, която на база на предварително избраните три водещи групи генерира следващия по ред номенклатурен номер, както и функционалност, която отразява спецификата на работата на компанията. Модифицирана е и документация, използвана за комуникация с клиентите и доставчиците, с цел да отговарят на фирменият стандарт.

Коментар