СИЕНСИС и Сиско проведоха семинар “Нови измерения на IT опита”

На 30 юни 2010 година в зала „Сердика” на Гранд Хотел София се проведе технологичен семинар за корпоративния бизнес на тема „Нови измерения на IT опита“ организиран от СИЕНСИС АД и Сиско Системс България. По време на събитието беше представена нова архитектура за изчислителни центрове Cisco Unified Computing Systems, интегрална част от портфолиото Cisco Data Center 3.0,  създадено, за да намалява разходите за IT инфраструктура и да я опростява, да подпомага виртуализацията на центровете за данни и по този начин да осигури стратегически конкурентни предимства на бизнеса. Филип Недев, системен инженер от Сиско България представи техническите възможности на решението, последвано от технологична демонстрация от експерти от СИЕНСИС.

Сред гостите на семинара бяха представители на Мобилтел, Космо България Мобайл, Виваком, Кока-Кола, Пощенска Банка, Банксервиз, Практикер, Меркатор, АЕЦ Козлодуй, както и редица други компании.

Cisco Unified Computing (UCS) обединява изчислителните и мрежови ресурси, системите за съхранение на данни и виртуализацията в рамките на единна енергийно ефективна система. Това позволява намаляване разходите и сложността на информационната инфраструктура, оптимизация на капиталните активи и повишаване гъвкавостта на бизнеса. Основана на световните технологични стандарти, платформата Cisco UCS представлява нова изчислителна среда с интегрирано управление и унифицирана комутираща матрица. В резултат потребителите получават стандартизирана изчислителна платформа, способна да оптимизира виртуализацията, съкращаваща разходите за експлоатация на центровете за обработка на данни и поддържаща динамично разпределение на ресурсите, повишаващо гъвкавостта на бизнеса.

„Днес, повече от 70% от ИТ бюджета се изразходва само, за да се поддържа и управлява съществуващата инфраструктура. Резултатът: големите организациите непрекъснато увеличават инвестициите и ресурсите, за да реализират тази задача. Cisco представя ново измерение на IT опита:  IT ресурсите да бъдат фокусирани към бързи и ефективни отговори за нуждите на бизнеса. Cisco Unified Computing гарантира успеха на този подход чрез опростяване на центровете за данни, разширено предоставяне на IT услуги и радикално намаляване на броя на устройствата, изискващи настройка, управление, енергия за охлаждането, и окабеляване“ – отбеляза  Лъчезар Стаменов, Търговски Директор на СИЕНСИС.
 

Коментар