По-евтини разговори фиксиран-мобилен номер

Vivacom намали цените на разговорите от фиксиран към мобилен телефон. От началото на юли цената пада със 7 до 13 стотинки на минута, съобщи телекомът.

С 13 стотинки по-малко ще плащат потребителите в часовете на силен трафик между 8.00 сутринта и 8.00 вечерта, а със 7 стотинки на минута падат цените в зоната на слабия трафик.

Това е най-сериозното намаление на цени за разговори от фиксиран към мобилен телефон до момента и е последната стъпка от въведеното от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) поетапно сваляне на цените за терминираме между фиксираната и мобилните мрежи в страната, уточни Vivacom.

Според решението на регулатора, мобилните оператори свалят цените на едро на четири етапа. Vivacom пренася намалението върху своите крайни клиенти и от днес минута разговор от фиксиран към мобилен телефон е вече 25.8 и 21 стотинки, съответно в часовете на силен и слаб трафик. До сега потребителите плащаха за това 39 и 28 стотинки.

От началото на кампанията през 2008 г. до днес обажданията от фиксиран към мобилен телефон вече са поевтинели с повече от 60%, а от мобилен към мобилен телефон – с повече от 40%.

М-Тел също намалява цените за терминиране на  трафик от утре. Те ще паднат под средноевропейските ценови равнища, обяви операторът.

От 2008 г. до престоящото утре намаление, компанията е понижила цените за терминиране с 67,5% при средногодишен темп на намаление от 12-13 на сто в другите страни от ЕС.

Крайните цени на разговорите от домашния телефон на М-Тел към мобилни номера започват от 18 стотинки с включен ДДС.

Коментар