Отложиха видео контрола на шофьорските изпити

Срокът за въвеждане на видео наблюдение на изпитите по теория и практика на кандидат водачите беше удължен, съобщи Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Новите изисквания за видео наблюдение на изпитите за шофьори трябваше да влязат в сила от 1 юли. След приемане на измененията на Наредба 38, регламентиращи тази дейност, ИА „Автомобилна администрация” обяви процедура за избор на фирми, които да доставят нужната техника, както и да оборудват залите за теоретични изпити.

След края на процедурата една от фирмите участници обжалва избора на изпълнители на обществената поръчка, с което се забавя въвеждането на видео наблюдението.

С определение от 10 юни тази година КЗК остави без уважение искането за спиране на процедурата. Определението е обжалвано пред ВАС. До произнасяне на съда по въпросната мярка законът не позволява сключване на договор с избрания изпълнител.

За да не се допусне незаконно провеждане на изпити на кандидат шофьори, МТИТС предприе действия за удължаване на срока за влизане в сила на измененията на Наредба 38, с които се въвежда видео наблюдение по време на изпитите по теория и практика на кандидат водачите.

В момента всички изпити за кандидат водачи се провеждат в нормален режим, без каквито и да е затруднения, уточниха от министерството.

Коментар