Стартира сайт за кариера с технологии на Microsoft

Специалисти в областта на ИТ могат да търсят възможности за успешна професионална реализация в новия сайт "Кариера с технологиите на Майкрософт". Проектът, стартирал днес, е дело на портала JobTiger.bg и Майкрософт България. 
Сайтът, който е подсекция в jobtiger.bg, предоставя подробна информация за предлаганите обучения и възможности за професионална сертификация по технологиите на Майкрософт от акредитираните учебни центрове в страната. В него, от друга страна, работодателите  ще могат да осъществяват подбор на квалифицирани кадри.
„В момента в областта на информационните и комуникационни технологии от българските университети излизат около 3000 специалисти годишно. С този сайт ние искаме да създадем мост между студентите и потенциалните работодатели, така че тези млади хора да имат възможността да реализират потенциала си тук, в България”, заяви Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България.
Сайтът съдържа контактите на съществуващите академии за информационни технологии (Microsoft IT Academy), които предлагат сертификация за преминато обучение по конкретен продукт или технология на Майкрософт. Ще има подробна информация и за заинтересованите образователни институции как да кандидатстват по програмата Microsoft IT Academy.
JobTiger.bg, с управляващ директор Светлозар Петров, обслужва пазара на труда в България от 2001 г. В края на тази година сайтът получи наградата "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Коментар