Алое Ко пуска специализирана ERP система за печатарската индустрия

Българската софтуерна компания Алое Ко представи специализирана версия на своята ERP система EnterpriseOne, създадена за фирми от печатарската индустрия. Решението съчетава всички традиционни предимства на ERP (Enterprise Resource Planning) системите с някои нововъведения, разработени специално за да улеснят работата на екипите от полиграфическия бранш. Постигната е висока автоматизация на основния процес: търговци – технолог – производство и е въведена възможност за бърза обработка на голям брой малосерийни поръчки. Това позволява на печатарските фирми да посрещат максимално гъвкаво поръчките на малкия и среден бизнес. Въведена е и автоматизация в помощ на технолозите, която им спестява време и труд, позволявайки поръчките да влязат в производство почти веднага. В добавка специализираната ERP система се предлага на достъпна цена и при изгодни възможности за разсрочено плащане, което е съобразено с факта, че повечето печатарски предприятия в България спадат към малките и средни фирми.

„Днес фирмите от печатарския бранш трябва да са по-гъвкави от всякога. Бюджетите за печатни материали често са ограничени, а поръчките са по-малки. Това усложнява управлението на ресурсите и отделните проекти от страна на печатарските компании, чиито технолози се нуждаят от нови инструменти за оптимизиране на работния процес и от по-актуална информация за наличностите и поръчките. Нашият екип разработва това специализирано решение в продължение на две години и след завършването на две пилотни внедрявания в печатарски компании, мога да кажа, че днес имаме цялостно решение, отговарящо напълно на изискванията на фирмите от сектора“ – убеден е Иван Аржентински, управител на Алое Ко. „ERP пазарът се развива с бързи темпове и една от водещите тенденции е появата на повече вертикални решения, тъй като компаниите в сектора натрупват по-сериозен опит при внедрявания в различни браншове. Затова пускането на специализирано ERP решение за печатарските компании, след като вече предлагаме такова за дистрибуторски фирми, е съвсем естествен пазарен ход и част от нашата дългосрочна политика“ – добави мениджърът.

След успешното завършване на първите пилотни проекти на новото решение, екипът на Алое Ко е натрупал опит и е подготвил предварително стартова база, което намалява значително консултантските разходи при бъдещи проекти. Версията за печатарски компании на ERP системата EnterpriseOne включва всички стандартни функционалности, включително планирането на материали, склад, счетоводство и др. Освен това системата се предлага с напълно функционално CRM (Customers Relationship Management) решение, което оптимизира работата с клиентите, организирането на маркетингови кампании, както и привличането на нови клиенти.

Коментар