М-Тел показа 3D телевизия през мрежата си

М-Тел демонстрира рекордна скорост от 42 мегабита в секунда за мобилен пренос на данни през 3G мрежа. Подобна скорост е близка до тази, предлагана от фиксираните интернет доставчици, и позволява показване на 3D телевизия.

Новата технология Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access) ще бъде внедрена в София в края на тази година, съобщи днес операторът. Тя ще даде възможност за по-добра интернет връзка и двойно по-висока скорост за сваляне на данни в сравнение с настоящата – до 21 мегабита в секунда.

Ако времето за сваляне на един филм от 750 MB през UMTS мрежа става за  4 часа и 45 минути, то през Dual Carrier HSPA+ ще  са необходими около 2 минути и половина. С технологията HSPA+, филм със същата големина би се свалил за 5 минути и 16 секунди.

Клиентите на М-Тел ще могат също да гледат 3D и HD ТВ канали през мобилната мрежа на компанията.  

Миналата година М-Тел въведе в София технологията HSPA+, която предоставя скорост за пренос на данни до 21 мегабита в секунда. До края на август това ще се случи и във Варна, Пловдив и Бургас.

В момента Dual Carrier HSPA+ технологията все още няма търговски старт никъде по света. М-Тел ще е сред първите, предлагащи на своите клиенти възможност да сърфират със скорост до 42 мегабита в секунда.

Коментар