Българска компания с награда от Intel

Българската ИТ компания RS Consult BG Ltd., основана и ръководена от студенти, спечели първата награда "Intel Innovation Award" в рамките на годишния конкурс "Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europe Enterprise Challenge 2010". Intel учреди наградата за иновации, като част от своята дългосрочна ангажираност да окуражава предприемаческите инициативи на младите хора в Европа.

Победителят беше избран между представените бизнес казуси на участващите студентски компании, оценявани по критерии, които обхващаха използването на иновации за подобряване на ефективността, увеличаване на пазарната стойност, спестяване на разходи, екологично съобразен подход и подобряване на пазарните позиции.

За наградата Intel Innovation Award се състезаваха 51 млади предприемачи от 10 европейски държави, участвали в конкурса JA-YE Europe Enterprise Challenge 2010, който се проведе в началото на юли в София.

Победителят е компания от млади и амбициозни специалисти, които вече са доказали своите способности в ИТ сферата и предлагат широк набор от услуги. RS Consult BG Ltd. заявяват, че тяхната цел е да отговарят на всички очаквания на своите клиенти и партньори и поставят качеството и надеждността на своите услуги като свой главен приоритет.

10,627 студенти участват в JA-YE Graduate Programme в Европа тази година и статистиката показва, че повече от 29% от тях ще продължат да се развиват като истински предприемачи.

Коментар