Imagine Cup: 30% са заложили на Azure

Повече от една трета от студентите, които се състезават в категорията “софтуерен дизайн” на световните финали на Imagine Cup 2010, са използвали Windows Azure в разработките си. Плтформата Azure на Microsoft е представител на новите, “облачни” технологии в света на компютърните системи и се счита от експертите за “следващата голяма стъпка в ИТ индустрията”. Фактът, че идеята е подета от студентите, означава, че “облакът” всъщност е вече “тук и сега”, вярват в голямата софтуерна корпорация.

Студентите, които са използвали Windows Azure в своите решения, са заложили на тази платформа за да създадат системи, с които да помогнат за решаването на глобални проблеми като глада, бедността, липсата на образование, замърсяването на околната среда. Това, което младежите посочват като причина да изберат “облака”е фактът, че Azure има грижата да поддържа решенията им, така че те самите могат да се съсредоточат върху творческата част от решаването на проблемите.”

Според Тим Харис, старши маркетинг мениджър в групата за разработчици и платформи в Microsoft, не е изненадащо, че толкова много студенти са използвали Azure. Справянето с проблемите на планетата се нуждае от възможност за на решения в световен мащаб и Azure им помага да направят точно това. "Тези студенти имат големи мечти, – казва Харис. – Те създават приложения, които искат целият свят да използва. Когато търсиш начин да направиш нещо такова ти трябва платформа, която може действително да обхване цялата планета.”

Коментар