МВР обискира фирма за реклама и печат

Девет компютърни конфигурации и сървър са иззети в продължението на операция "Фалшификатори" на МВР, проведена на територията на Велико Търново.

В хода на акцията са извършени процесуално-следствени действия в помещения, стопанисвани от фирма със седалище в старопрестолния град. Антимафиотите открили и иззели печатни плаки за aкцизни бандероли, отпечатани бандероли, печати на община Велико Търново и на банка, както и отпечатани касови бележки на верига банзиностанции, издавани при закупуване на винетки.

При операцията са иззети също флаш памети и 160 оптични диска със софтуер, 81 фотографски плаки за изработване на печати за различни държавни институции.

Управителят на фирмата, която се занимава с рекламна и печатна дейност, е разпитан и освободен.

Операция „Фалшификатори” стартира на 21 април т.г. във връзка с досъдебно производство, образувано срещу организирана престъпна група, занимаваща се с изготвяне и разпространение на неистински удостоверителни знаци, документи за самоличност и пари на територията на цялата страна. На различни адреси във Велико Търново и Севлиево бяха иззети над 700 000 фалшиви винетни стикера.

Коментар