Google не вижда заплаха от Apple и Facebook

Apple и Facebook не застрашават бизнеса на Google, смятат създателите на интернет гиганта – Сергей Брин и Лари Пейдж, както и изпълнителният директор – Ерик Шмид. На среща с журналисти, за която съобщава Ройтерс, тримата ръководители наблягат на факта, че както и преди, продължават да си сътрудничат с компанията на Стив Джобс в много направления.

Както е известно обаче, CEO-то на Apple обвини шефовете на Google за влошените отношения между двете корпорации.

"Ние не излязохме на пазара на интернет търсене, но те започнаха бизнес с телефони. Опитват се да убият iPhone, но няма да позволим това", заяви в началото на годината Стив Джобс.

В Google обаче са на друго мнение. Лари Пейдж твърди, че разработките на операционната система Android са започнали отдавна и че в нея вече са вложени много усилия. Според Ерик Шмид, на пазара има достатъчно място и за Google Android, и за Apple iPhone.

Ръководителите на Google засега не коментират слуховете, че компанията работи по създаване на социална мрежа Google Me. Те обаче потвърждават, че към края на годината кще се появят първите нетбуци с Chrome OS, а по-късно и таблети с тази операционна система.

Коментар