Солитрон разширява партньорството със Samsung

Солитрон разшири партньорството си с южнокорейския гигант Samsung Electronics. От началото на юли дистрибуторът добави към продуктовата си линия монитори, принтери, мултимедийни прожектори и фоторамки, а от есента ще включи и мобилни компютри с марката Samsung.

Партньорството между двете компании датира от юни 2004 година и досега обхващаше твърди дискове и оптични устройства, уточниха от Солитрон в "IT in The Press".

"Направеният анализ показа еднозначно, че продуктите на Samsung ще донесат допълнителен бизнес за нас, а също и че ние можем да помогнем на Samsung съществено да разшири дилърския си канал", коментира управителят на Солитрон – Петър Иванов.

През тази година Солитрон планира да разшири регионалното си присъствие с откриване на офис в Македония. Компанията ще продължи да развива дилърската си мрежа и ще преследва по-голям пазарен дял у нас. За 2009 година дистрибуторът реализира оборот от 82,4 млн. лв. и според класация на вестник "Капитал" е една от 200-те най-големи компании по приходи в България.

Коментар