HTC не планира да пуска таблет

Тайванската компания HTC, един от водещите производители на смартфони, отрече слуховете, че ще пуска таблет. Компанията следи изкъсо пазара, но към момента не вижда възможност да предложи конкурентоспособно устройство, казва мениджърът по глобални комуникации Ерик Лин, цитиран от slashgear.com.

За да успее на пазара, един таблет трябва да предложи нещо действително ново, различно от предложенията на конкурентите, допълва Лин. Той припомня, че на последното изложение Computex са демонстрирани 80 таблета с операционна система Android. HTC не иска просто да предложи 81-я таблет, посочва Лин.

Напълно логично HTC не желае да изразходва време, сили и средства в разработка на таблет, без да е сигурна, че ще привлече вниманието на потребителите. Пазарът на таблети обаче е толкова динамичен, че още през следващата година, конюнктурата на него може рязко да се промени.

Отявлен лидер при таблетите в момента е Apple с нейния iPad. Имайки предвид успеха на Купертино със смартфоните iPhone, редица компании подхождат много предпазливо към евентуални авантюри на пазара на таблети.

Коментар