Адвент Интърнешънъл отваря офис в Турция

Лондон, 13 юли 2010 г. – Международният фонд за дялови инвестиции Адвент Интърнешънъл обяви откриването на свое представителство в Турция. Офисът, който се намира в Истанбул, е осемнадесетият международен офис на Адвент и ще бъде управляван от директора Дан Морган. Откриването на офис в Истанбул доказва ангажимента на Адвент към турския пазар и желанието да продължи да развива силно местно присъствие.

Адвент работи активно на турския пазар от 2001 г. Компанията си партнира успешно с дружества, които се стремят да подобрят работата си на оперативно ниво, да повишат конкурентноспособността си и да развият бизнеса си, както на местно, така и международно ниво. Инвестициите на фонда в Турция включват Unmas (Uno), водещ производител на висококачествени марки пакетиран хляб и хлебни изделия, и Roma Plastik, световен лидер в производството на ъглови ленти за мебели.

Дан Морган, Управител на Адвент Турция, има повече от тринадесет години опит в сферата на дяловите инвестиции. Преди да се присъедини към Адвент, той прекарва две години в екипа, ръководещ инвестициите на Kaupthing Bank и девет години в 3i. В Истанбул Дан Морган ще работи заедно с Кайрил Карабейоглу, който се присъедини към Адвент след работата си в Standard Unlu Private Equity. Преди това в продължение на две години е част от финансовия екип за проекти и придобивания на Garanti Bank в Истанбул. Кайрил Карабейоглу има и три години опит в Standard and Poors в Ню Йорк.

С глобална мрежа от 18 офиса, повече от 150 специалиста в областта на инвестициите по света и 70 опитни консултанта, Адвент има изградена успешна традиция в подкрепата за растежа и развитието на компаниите, в които инвестира. Фондът се фокусира върху въвеждането на оперативни подобрения в компаниите, с които работи. Само през последните 5 години Адвент е набрала инвестиции от €15.5 милиарда и е подпомогнала повече от 60 компании по целия свят, прилагайки тези принципи, белязали изключително успешната й инвестиционна стратегия през последните 25 години.

Коментирайки откриването на офиса, Дан Морган, Управител на Адвент Турция, каза: “Работейки на турския пазар от 2001 г. насам, ние разбираме добре местната динамика. Нашето присъствие ще даде на управляващите екипи в Турция директен достъп до глобалната ни мрежа, ресурси и експертиза. Така пред компаниите, които искат да реализират пълния си потенциал за растеж ще се открият много нови възможности.”

“Радвам се, че ще ръководя екипа и виждам много възможности за прилагане на нашите знания и на най-добрите международни практики чрез инвестиции в различни турски фирми,” допълни Дан Морган.

Коментар