Xerox улеснява печатането от смартфони

Ново решение за мобилен печат на Xerox дава възможност на служителите в Procter & Gamble да печатат от смартфони своите имейли, презентации и други бизнес документи.

P&G ще използва новото мобилно решение, за да поддържа мобилност и висока продуктивност на служителите си.

„Имаме над 20 000 служители, които използват мобилни устройства, така че решаването на въпроса с печата в движение ще повиши ефективността на служителите”, казва Филипо Пасерини, президент на отдел Глобални бизнес услуги и главен директор Информация в P&G.

Чрез интегриране на цялостни решения за управление на корпоративните си печатни процеси, P&G е опростила и цифровизирала глобалната си печатна инфраструктура, като е постигнала оптимизиране на използваните  устройства и контрол върху печатните обеми.

Мобилното решение за печат е добавка към платформата за корпоративни печатни услуги и дава възможност на служителите да печатат без да инсталират софтуер, да се синхронизират с даден принтер или да настройват лаптопите си.

Използвайки който и да е смартфон, служителите просто ще изпращат документите до сигурен сървър или „облак”. Документите се съхраняват в облака до момента, в който служителят отиде до някой принтер в мрежата и въведе код за отпечатване.

Мобилното решение за печат е първият съвместен  проект на Xerox и иновационния съвет на P&G, създаден да изследва бъдещи работни и технологични тенденции и да разработва решения, които ще оптимизират бизнеса на компанията. Мобилният печат подкрепя програмата на P&G „Да спестим 500 милиона минути”, чиято цел е да намали времето, което служителите отделят за печат и свързаните с него дейности.

Коментар