Ще анализират глобалното свързано общество

Международният съюз по далекосъобщенията ITU и UNESCO бяха домакин на първа по рода си среща, на която най-известните имена от ИТ индустрията, агенции на ООН и представители на гражданското общество обсъдиха визията за ползите от високоскоростните и винаги достъпни мрежи за пренос на данни.

Водещи представители на индустрията, гражданското общество, агенциите на ООН и творческата сфера, които заедно участват в Комисията за високоскоростни комуникации и дигитални развитие, подчертаха критичната роля на широколентовите мрежи в бъдещото глобално развитие.

Комисарите се срещнаха на закрито заседание в Женева на 11 юли, за да дефинират визия за ускореното въвеждане на широколентови мрежи в целия свят с цел подобряване на предлагането на услуги в целия огромен спектър от социални и бизнес сектори, както и ускоряването на постигането на „Целите на хилядолетието“.

Резултатите от срещата ще станат ясни през септември. Те ще бъдат представени под формата на два доклада, първият от които ще отразява експертни оценки от страна на комисарите, а вторият ще включва по-задълбочен анализ на предизвикателствата и възможностите при въвеждането на широколентов достъп в редица различни видове икономики.

Коментар