Нови две села с мобилна връзка

Най-младият кмет в България – Лъчезар Лазов – се погрижи жителите на Долна и Горна Секирна да имат мобилна връзка, съобщи М-Тел. Операторът твърди, че първи у нас осигурява покритие на двете села.

Лъчезар Лазов, който е само на 18 години, стана популярен, след като спечели кметските избори и се превърна в най-младия кмет в страната. Сред неговите приоритети е да запази пощата в селото, която е единствената връзка на 180-те жители с големите населени места. Лазов има амбицията да реши и проблемите с телефонната мрежа.

М-Тел планира да изгради базова станция, която да обслужва Долна и Горна Секирна. Освен с GSM, двете села ще се сдобият с възможност за интернет връзка и фиксирани услуги М-Тел HomeBox и VoiceBox.  

Предстои експерти на компанията да се срещнат на място с кмета Лазов, за да обсъдят с него конкретните стъпки, необходими за изграждане на базовата станция.

През август 2009 година М-Тел цифровизира още едно българско село. Жителите на Екзарх Йосиф получиха от компанията цифрови домашни телефони.

Коментар