Apple призна за проблем с антената на iPhone 4

Apple призна за проблема с антената на новия iPhone 4. В последните дни се разрази истински скандал, след като редица потребители се оплакаха, че смартфонът губи сигнал, когато се държи по определен начин в ръката.

Компанията от Купертино ще излезе от конфузната ситуация, предлагайки на потребителите безплатен калъф, който предпазва радио антената от заглушаване с пръстите на дясната ръка, стана ясно вчера.

Потребителите, закупили iPhone 4 до 30 септември, ще могат да се сдобият с безплатни калъфи в различни цветове. Аксесоарът, създаден от инженери на Apple, е съобразен с корпуса на апарата и разположената в него антена.

По данни на сервизната служба на Apple, жалбите от антената на iPhone 4 са само 0,55% от всички. Нивото на връщане на смартфона в магазините на ексклузивния доставчик AT&T също е ниско – около 1.7%, в сравнение с 6% при iPhone 3GS по същата причина.

Според Apple, подобен проблем с антената може да се прояви и на останалите съвременни телефони, вкл. BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris и Samsung Omnia II.

Коментар