САЩ закриха над 73 хиляди блога

Хостинг компанията BurstNet беше принудена от американските власти да закрие популярната блог платформа Blogetery.com, на която се поместват над 73 хиляди сайта, съобщи torrentfreak.com.

Предприетата мярка е в изпълнение на стратегията за борба с разпространението на пиратско съдържание в интернет. Според официална информация от BurstNET Technologies, блог-платформата е закрита заради голям брой нарушения, извършвани преди и сега.

Blogetery.com се базира на популярната система за блогове WordPress. Съдържанието на сървърите не е резервирано, така че в близко време не се очаква възобновяване на работата на онлайн ресурса.

„Незабавното спиране на сървърите беше единственият възможен вариант за действие. Това не е типичен случай на жалба срещу незаконно съдържание. Към нас се обърнаха властите и трябваше веднага да спрем сървърите”, коментират от хостинг компанията.

BurstNET е възстановила платените пари за акаунти на Blogetery, но не може да им върне данните. Не се съобщава какво точно съдържание е предизвикало спиране на блог платфромата.

Коментар