Стив Джобс наречен лицемер от Motorola

Шефът на американската корпорация Motorola определи като лицемерно изявление на Стив Джобс от последните дни. Както е известно, CEO-то на Apple заяви, че всички телефони имат проблем с антената, а не само неговия iPhone 4.

Думите на Джобс предизвикаха остра реакция в индустрията. Повечето конкуренти на Apple разкритикуваха изявлението на харизматичния лидер, който наскоро беше обявен за най-умен ИТ ръководител.

Санджай Джа, шефът на Motorola коментира, че потребителите не обичат да ги поучават как да държат телефона, за да изпълнява той основната си функция, съобщиха американските медии. За разлика от Apple, Motorola не поставя антената от външната страна на телефоните си.

Проблемът с антената на iPhone 4 въвлече Apple в грандиозен скандал. Много потребители се оплакаха, че губят сигнал, когато държат телефона по определен начин. Някои анализатори дори прогнозираха, че компанията ще трябва да изтегли от пазара всички продадени устройства, което щеше да й коства милиарди долари.

В крайна сметка Купертино предложи на потребителите безплатен калъф, който предотвратява заглушаването на сигнала. А пък Стив Джобс обяви на пресконференция по случая, че и конкурентните продукти имали същия проблем, с което провокира недоволство от HTC, Nokia, RIM, Samsung и Motorola.

Коментар