Фалшивите консумативи служели на престъпността

Фалшивите консумативи за печат заемат 8% от пазара на консумативи в EMEA, който е на обща стойност 27.9 млрд. евро. Тази година в целия свят фалшификаторите ще спечелят около 3 млрд. долара от консумативи, става ясно от имейл кампания на HP.

„В повечето случаи тази дейност се извършва от организираната престъпност, която се финансира чрез нея”, твърди посланието на HP под наслов „Да спрем фалшификатите”.

Фалшивата технология струва на индустрията за информационни технологии около 100 милиарда долара на година, разкрива още HP.

„Употребата на фалшиви консумативи за печат няма да направи нищо добро за бизнеса и за потребителите. В най-добрия случай ще получите само разпечатки с лошо качество. В най-лошия – фалшификатите ще повредят принтера ви, непоправимо”, категорични са от корпорацията.

HP препоръчва на бизнеса да бъде внимателен, когато купува консумативи за печат. Компанията публикува съвети за разпознаване на фалшификатите, като един от тях гласи: „Бъдете подозрителни към цените, които са прекалено изгодни, за да са истина”.

Коментар