Nvidia Parallel Nsight осигурява GPU изчисления на милиони разработчици

САНТА КЛАРА, КАЛИФОРНИЯ — 22 Юли, 2010 — NVIDIA официално обяви публикуването на своя софтуер NVIDIA® Parallel Nsight™ – първата в индустрията среда за разработка на GPU-ускорени приложения с помощта на Microsoft Visual Studio, с което компанията затвърди своите водещи позиции в областта на инструментите за извършване на изчисления с графичния процесор.

NVIDIA също така публикува и CUDA™ Toolkit 3.1, обновена версия на инструмента за разработка (SDK) на приложения използващи CUDA технологията на компанията, който е достъпен тук.

“С над 6 милиона разработчици, Visual Studio е една от най-популярните среди за разработка в световен мащаб за Windows-базирани приложения и услуги”, заяви Санфорд Ръсел, генерален мениджър на подразделението за GPU изчисления в NVIDIA. “Добавяйки функционалност специално насочена към разработчиците нуждаещи се от възможност за внедряване на GPU изчисления, Parallel Nsight прави още по-достъпна огромната изчислителна мощ на графичните процесори”.

Разработчиците на решения с голяма изчислителна мощ (HPC) в области като изследвания за нефт и газ, бионауки и финанси все повече се интересуват от възможностите, които предлагат графичните процесори за масивни паралелни изчисления в комбинация с Windows HPC Server 2008 с цел постигане на значително подобрение на производителността и съответно ефективността им на работа. NVIDIA Parallel Nsight свързва всичко това по-лесно, осигурявайки професионалните инструменти за разработката и интегрирането на приложения, които да могат да се възползват от възможностите на големи изчислителни HPC клъстери.

“Изследванията показват, че разработчиците смятат за една от най-големите трудности при създаването на паралелни приложения тяхното тестване, намиране и отстраняване на грешки, както и оптимизирането за максимална ефективност и самото създаване на добри паралелни алгоритми”, заяви Дейвид Рич, директор на подразделението за технически изчисления в Microsoft. “Интегрирайки GPU изчисленията във Visual Studio, Parallel Nsight на NVIDIA трансформира начина, по който паралелните изчислителни приложения използващи графичния процесор биват разработвани за Windows”.

Разработчиците, използващи Visual Studio вече могат да използват Parallel Nsight за тестване, намиране и отстраняване на грешки в приложения използващи CUDA C/C++ или DirectCompute, използвайки същите добре познати инструменти и техники, които им служат при програмиране на софтуер за изчисления от централния процесор, но вече и за сметки, извършвани от графичния процесор. Parallel Nsight осигурява и инструменти за анализ, които дават нужната информация на разработчиците за постигане на най-добрата GPGPU производителност в техните приложения.

“NVIDIA Parallel Nsight се превърна в ежедневно използван от нас инструмент при работа с CUDA-базирани приложения, като например SimHD® и H.264 енкодера

Коментар