Балкан Сървисис организира обучение „Основи на Business Intelligence“

Българската консултантска компания Балкан Сървисис организира един от първите в страната курсове на тема „Основи на Business Intelligence“. Той ще се проведе на 5 август 2010, в компютърна зала на Центъра за образование и култура „Илиев“ към Американския Университет в България- София. Балкан Сървисис е единствената компания у нас, която е организирала обучения на такава тема.

Целта на курса е да запознае участниците с основните групи проблеми и съответно решения, които предлагат продуктите за Business Intelligence. Те ще имат възможност да визуализират примерни крайни резултати от Business Intelligence проекти за анализ на продажбите, ефективност на персонала, маркетинг активности, финансови показатели и др. Ще проведат и практически упражнения по анализиране на данни в Business Intelligence среда, чрез създаване на справки, отчети, dashboards и бюджети. Освен това курсът ще запознае обучаващите се с цикъла на разработване и внедряване на Business Intelligence проект, включващ извличане, трансформиране и зареждане на данни (ETL); създаване на аналитично приложение, както и визуализиране на информацията.

За целите на практическата част ще се използва програмният продукт QlikView, който е подходящ за постигане на бърз и ефективен старт в сферата на Business Intelligence, поради своята лекота на работа и достъпен интерфейс.

Коментар