Xerox зае лидерска позиция в доклад на Gartner

Xerox  бе позиционирана в зоната на лидерите в доклада на Gartner „Магичният квадрант за МФУ и принтери”. Там попадат най-гъвкавите доставчици на мултифункционални устройства, принтери и свързаните с тях печатни решения и услуги, независимо от местоположението на клиента, уточниха от компанията.

Магичният квадрант (зоните на влияние) е патентован инструмент за проучвания, разработен от Gartner, който предлага моментна визуализация на направленията на пазара, зрелостта му и участниците в него, и оценява компаниите по цялостност на визията и способност да оперират.

Компаниите в Зоната на водачите предлагат най-обширното продуктово портфолио, съответстващо на тяхното ниво, и разполагат с големи възможности за доставяне на продукти на място, посочено от клиентите.

Лидерите поддържат постоянно висок пазарен дял в цял свят и са способни да предоставят услуги на неотменно високо ниво. Те разполагат и с най-стабилните възможности, изобретателност и ресурс в световен аспект. Имат доказан опит във внедряване на резултатите от инициативи за проучване и развитие в своите продукти и решения.

“Нашата цел е да осигурим технологиите, софтуера и работните процеси, с които да дадем възможност на клиентите ни да се концентрират върху основния си бизнес”, коментира Рик Дастин, президент на Enterprise Business Group в Xerox, по повод позиционирането на компанията в магичния квадрант на Gartner. 

Коментар