MasterCard бележи ръст от близо 14% в Европа

MasterCard Europe отчете силни резултати за второто тримесечие на 2010 година. Компанията бележи ръст от 13.6% в общия обем транзакции за Европа, спрямо същото тримесечие на миналата година.

В периода април-юни европейските картодържатели са направили над 1.9 милиарда транзакции за покупка със своите MasterCard брандирани карти, включително и онлайн. Към 30 юни 203 милиона MasterCard карти (с изключение на Maestro и Cirrus) са издадени от финансови институции – клиенти на MasterCard в цяла Европа, което е повишение от 4.0 % спрямо второто тримесечие на 2009.

Също така, към 30 юни европейските картодържатели можеха да използват своите MasterCard карти на 8.9 милиона локации в региона и на 30.6 милиона локации в света, посочва компанията.

В допълнение, брандът Maestro се появи на 302 милиона карти. Потребителите сега могат да плащат в търговски обекти със своите карти Maestro в 7.3 милиона търговски локации в цяла Европа и в 12.6 милиона търговски локации по света.

В първия ден от второто тримесечие, MasterCard Europe направи значителни промени в своите правила за Maestro и продуктовите изисквания с цел сигурно и ефективно приемане на дебитни карти в интернет.

Коментар