Кафе, бар и фитнес носят бизнес ползи

Почивките за кафе наистина имат бизнес смисъл във Франция, докато австрийците трябва да посетят бара или фитнеса, за да генерират ефективност на работното място, сочат резултатите от онлайн проучване на HP.

40% от австрийците генерират стойност за бизнеса след посещение на фитнеса или друга форма за почивка след работа. Същата част от анкетираните твърдят, че получават сходна бизнес полза от питие с колеги след работния ден.

Когато става въпрос за начини за подобряване на ефективността на работното място, френските малки и средни предприятия (МПС) се отдават на почивки за кафе. Испанците използват пътуването до и от работа, англичаните предпочитат обяд с колеги, докато австрийците избират посещение на фитнеса или питие с колеги след работа.

„Мениджърите и служителите извличат ползи от „бездействието” в офиса, което рядко се свързва с възвращаемост на инвестициите. Взимането на почивка, неформалните взаимоотношения с колеги или редовните физически упражнения позволяват на служителите да се оттеглят емоционално от своята работа, което намалява умората, предпазва от стрес и впоследствие може да доведе до по-добра ефективност и продуктивност на работното място”, коментира Луис Касадо, маркетинг директор „Предприятия”, „Решения за печат” в HP.

Онлайн проучването е извършено сред 91 служители в малки и средни предприятия във Великобритания, Франция, Германия, Австрия, Холандия и Испания.

Коментар