Прегрял iPod спря влак в Токио

Прегрял плейър iPod предизвика временен престой на електрически влак в Токио. В петък миналата седмица около 8,20 ч. местно време влакът бил спрян, след като пътниците в един от вагоните усетили силна миризма.

Дошлият на мястото на инцидента транспортен служител установил, че миризмата идва от горящ iPod, предаде Ройтерс. След 8-минутно прекъсване влакът отново потеглил.

Моделът на устройството не се съобщава. Няма данни и за причинени травми сред пътниците. Линията, по която се движел влакът, обслужва над 1 милион пътници на ден.

Това не е първият инцидент с прегрял iPod в Япония. Досега са засечени 60 подобни случая в Страната на изгряващото слънце. Няколко от тях доведоха до незначителни изгаряния на потребители.

Дефектните устройства са пуснати в периода от септември 2005 г. до декември 2006 г. Проблемът се корени в батерията на iPod.

Под натиска на японските власти Apple беше принудена да замени опасните плейъри. В страната обаче останаха недоволни от закъснялата реакция на американската компания.

Коментар