Intel дава близо $8 млрд. за McAfee

Intel е на път да разтърси ИТ пазара с поглъщане на една от водещите компании за сигурност. По-рано днес процесорният гигант обяви, че се е споразумял с McAfee за сделка на стойност 7,68 милиарда долара, или $48 за акция. Бордовете на директорите и на двете компании са одобрили сделката, съобщи CNET News.

Според Intel, днешните решения за сигурност не отговарят адекватно на нуждите на новите свързани устройства, вкл. мобилни джаджи, телевизори, коли, ATM-и и медицински уреди. Необходим е нов подход в сигурността, който да свърже софтуера, хардуера и услугите, коментират от компанията мотивите си за покупка на McAfee.

Поглъщането също така трябва да подсили мобилната безжична стратегия на Intel. McAfee е следваща стъпка в тази стратегия и правилният партньор в сигурността, посочва представител на Intel.

Очаква се сделката да приключи след одобрение от акционерите на McAfee и регулаторните органи. След финализирането й, McAfee ще оперира като поделение на Intel, свързано с групата за софтуер и услуги.

Коментар