Холивуд снима филм за Google

Интернет гигантът Google заинтригува филмовата индустрия на Холивуд. Американски продуценти планират да направят филм за основателите на компанията – Сергей Брин и Лари Пейдж, съобщи Deadline Hollywood Daily.

Филмът стъпва на книгата “Googled: The end of the world as we know it" с автор Кен Олета. Правата за нейната екранизация принадлежат на продуцентите Майкъл Лондон и Джон Морис.

Лентата ще отразява знаменитите принципи на Google за неправене на зло и за това, че можеш да бъдеш сериозен и без костюм.

“Това е история за двама младежи, които създават компания, променила света, както и за това как светът ги е променил тях", коментира Майкъл Лондон.

Филмът ще се опита да ни покаже дали основателите на Google са останали верни на своите идеалистични принципи, когато олицетворяват толкова силна и богата корпорация.

“Симпатизираме на Сергей Брин и Лари Пейдж и се надяваме, че нашият филм ще стане толкова интересен, колкото и създадената от тях компания", допълва известният продуцент.

Информационните технологии привличат все повече сценаристите на Холивуд, които искат да екранизират историята на всяка успешна ИТ компания. Тази есен се очаква филм за основателя на Facebook Марк Цукерберг.

Коментар