Британски хай-тек експерт идва за Open Coffee Burgas

Тони Уокър, изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор – Манчестър, пристига у нас за Open Coffee Burgas. Събитието за предприемачи и инвеститори ще се проведе на 2 септември в Бургас, съобщиха от дигиталната криейтив агенция Растърмания.

Уокър ще участва в дискусия на тема „Предприемачество и инвестиции” с бургаските предприемачи в неформална обстановка. Ще бъдат обсъждани възможностите за инвестиции от английски частни венчър фондове в български иновативни високотехнологични и биотехнологични компании.

„Срещата на аудиторията на Open Coffee Burgas с предприемаческа институция като Високотехнологичен бизнес инкубатор – Манчестър ще стимулира и насърчи младите хора да бъдат по–смели в реализирането на своите идеи и стартирането на успешен собствен бизнес. Град Манчестър е водещ високотехнологичен център за Европа, а HTBI – Манчестър като организация с нестопанска цел реализира 80 милиона паунда оборот на година”, заяви Тодор Станев, управител на HTBI – Бургас, партньор на HTBI – Манчестър за България.

OpenCoffee Burgas е отворен формат за регулярни и неформални срещи, на които предприемачи, инвеститори и разработчици обменят опит, контакти и идеи. Това, което събира участниците на едно място, са общите интереси в областта на интернет и високите технологии.

Високотехнологичен бизнес инкубатор – Бургас изпълнява и проекти в различни сфери – социални, икономически и младежки. Освен това работи и изпълнява проекти с европейско финансиране. Целта на организацията е да насърчава предприемачите, научните изследователи и академичните екипи в града да стартират собствен бизнес и да стимулира развитието на високите технологии в региона.

Коментар