Intel поглъща част от Infineon за $1,4 милиарда

Intel продължава с покупките на хай-тек гиганти. След като наскоро придоби McAfee, сега процесорният гигант е на път да погълне безжичния бизнес на Infineon Technologies за сумата от 1,4 милиарда долара, съобщи CNET News.

С този си ход Intel настъпва на пазара за смартфони, тъй като Infineon е сред основните доставчици на чипове, осигуряващи широколентов достъп (3G) на смартфони и таблети, с около 10% от пазара.

Поглъщането на Wireless Solutions бизнеса на Infineon ще позволи на Intel да предложи портфолио от продукти, които покриват пълния спектър от безжични решения – от Wi-Fi и 3G до WiMax и LTE (4G), коментира сделката CEO-то Пол Отелини.

Ingineon е немска компания и основен доставчик на чипове за Apple, Nokia, Samsung и други играчи на мобилния пазар. В резултат на вливането в Intel, на пазара могат да се очакват енергийноефективни мобилни платформи, които комбинират основен процесор на Intel и разширено портфолио от безжични опции.

Вероятно новата покупка на Intel ще функционира като самостоятелно бизнес поделение, което ще поддържа настоящите клиенти на ARM-базирани продукти и Intel платформи с 3G възможности.

Освен сделките с McAfee и Infineon, Intel обяви и поглъщане на кабелното поделение на Texas Instruments за неназована сума.

Коментар