Предлагат нова архитектура за 3D карти

Компанията Lucid предлага нова многопроцесорна архитектура на разработчиците на 3D графични карти. Unity има потенциал да повиши производителността на графичната подсистема, като същевременно елиминира сегашните ограничения.

Новата архитектура се базира на микросхема HYDRALOGIX 200. С нейна помощ разработчиците на 3D карти за първи път ще могат да обединят в един продукт няколко графични процесора Nvidia и AMD, създавайки гъвкави, високопроизводителни системи.

Предимство на този подход, в сравнение с вграждане на чипа HYDRALOGIX 200 на дънната платка, е възможността за използване в геймърския компютър на произволно дъно. До момента ентусиастите можеха да създават многопроцесорни графични подсистеми само с GPU-та от един производител или като използват дънна платка с вграден чип HYDRALOGIX.

Това ограничение вече отпада, твърди Lucid. Сега потребителите могат да дооборудват конфигурации, които имат 3D карта с чип HYDRALOGIX, с всяка друга 3D карта. Дънната платка може да бъде както Intel, така и AMD-базирана.

Архитектурата Unity и процесорът HYDRALOGIX 200 вече са достъпни от Lucid за производителите на 3D карти. Първите готови продукти се очакват на пазара до края на годината на цени около $199.

Коментар