ATI Eyefinity вече и за масови монитори

Редица технологични партньори на AMD скоро ще пуснат на пазара нескъп  адаптер Single Link DisplayPort-to-DVI, съобщи компанията. Добавянето на това устройство към екосистемата на ATI Eyefinity идва малко след публикациите за навлизане на дискретните графични решения на AMD в Apple iMac и Mac Pro, както и за завръщане на компанията на върха с най-голям дял в този пазарен сегмент.

Наличието на нескъп Single Link адаптер от DisplayPort към DVI с препоръчителна цена на дребно от $30 разширява сериозно екосистемата на ATI Eyefinity, за да се включат в нея масовите LCD монитори с DVI конектори и резолюции до 1920×1200. Това включва огромното мнозинство продавани днес монитори, с модели на цена доста под $200.

Сега многомониторните решения с ATI Eyefinity са достъпни практически за всеки, от заклетите геймъри до потребители, които се нуждаят от повече екранно пространство за подобряване на своя работен процес.

Анализът на пазара за второто тримесечие на Mercury Research показва, че AMD е възвърнала своето лидерство в единици продадени видеокарти, с 51,1% пазарен дял, или с 10,5% по-добре от Q2″2009. В пазара на настолни дискретни графични карти за изминалата година AMD е добавила 10,9% и в момента е с 44,5% дял.

Освен това, сравнявайки същия период за тази и миналата година, AMD е спечелила 6,6% в мобилния дискретен сегмент, завършвайки тримесечието с 56,3% пазарен дял.

Реализирането на пълна гама графични продукти с поддръжка на Microsoft DirectX 11 осигури силните продажби на графични карти на AMD през второто тримесечие на 2010 г. На практика само за 9 месеца компанията е доставила над 16 милиона GPU с поддръжка на DirectX 11.

Коментар