Globul въведе плащане през мобилен телефон

Абонатите на Globul вече могат да се възползват от новата услуга „Мобилен портфейл” (G-Портфейл), която превръща мобилния телефон в преносимо средство за достъп до различни банкови услуги, 24 часа в денонощието.

Извършваните операции са с гарантирана защита чрез мобилен електронен подпис в SIM картата и потвърждаване на всички платежни и справочни операции чрез въвеждане на персонален идентификационен номер (PIN) през мобилния телефон, поясниха от оператора.

Потребителите на услугата „Мобилен портфейл" ще разполагат със средствата по банковите си сметки, ще могат да нареждат преводи към всички банки в страната, да извършват плащания в интернет, различни търговски обекти и заведения и да получават справки за движенията по своите банкови сметки по всяко време.

Мобилният портфейл позволява също така абониране за плащане на сметки към Globul, както и зареждане на b-connect предплатени карти.

Всички настоящи и нови клиенти на абонаментните програми на Globul могат да се възползват от услугата, като получат безплатно специална SIM карта в магазин на оператора. След получаване и активиране на картата, клиентът трябва да посети клон на банка-партньор, която да активира услугата „Мобилен портфейл”.

Партньори на GLOBUL за услугата „Мобилен портфейл” са лицензираният оператор на платежна система СЕП България АД, Алианц Банк България АД и Пощенска банка, както и различни търговски вериги в страната. Очаква се в близко бъдеще и други търговски банки да започнат предлагане на услугата.

Коментар