НАП обяви търг за поддръжка на информационна система

Националната агенция за приходите (НАП) обяви търг за поддръжка на информационната система за обслужване на задълженията по ЗУНК. Обществената поръчка касае дейности от рода на: отстраняване на проблеми във функционалността на ИС; осигуряване на условия и съдействие за създаване и деактивиране на потребители на системата; подпомагане на екипа на НАП при извличане на справки за плащанията, представени в графичен вид под формата на диаграми поотделно за видовете частни държавни вземания.

В ангажиментите на изпълнителя ще влизат също: текущо съдействие при изготвяне на допълнителни справки; привеждане на съществуващата функционалност на ИС в съответствие с действащата нормативна уредба, след заявяване на необходимост; осигуряване на методическа помощ на място и дистанционно, предаване на знания при необходимост; уеднаквяване на справки "Плащания" и "Приходи" в приложния софтуер до 3 мeсеца от подписване на договора.

В обявлението се посочват още: анализ и профилактика на информационната база; оказване на съдействие при инсталирането на софтуера, при възникване на необходимост от нова инсталация; инсталация на информационната система и миграция на данните при промяна на фактическото местоположение на сървъра.

Прогнозна стойност на поръчката е 30 000 лева при едногодишен ангажимент.  Кандидатите могат да получат документи за участие до 14 септември, а крайният срок за подаване на оферти е 24 септември. Отварянето на предложенията е предвидено за 27 септември.

Коментар