Четците на електронни книги поевтиняват

Търговската верига Borders планира инвазия на пазара на четци за електронни книги. Компанията сериозно ще притесни лидерите в сегмента Amazon и Barnes & Noble, намалявайки с най-малко 20 долара цените на продаваните от нея е-четци Kobo и Aluratek Libre.

Моделът Aluratek Libre ще слезе в категорията на устройствата с цена от 100 долара, обещава шефът на Borders Майк Едуардс, цитиран от Уол Стрийт Джърнъл. Освен това, настоящото понижение се наслагва към общата тенденция на поевтиняване на е-четците.   Цената на Kobo пък пада от 150 до 130 долара.

Същевременно, Borders ще продава и четци от по-висок ценови клас. Тази есен в мрежата на търговеца ще се появят устройствата Cruz Reader и Cruz Tablet, съответно за 199 и 299 долара. Cruz Tablet се явява многофункционално устройство, което поддържа работа в интернет и възпроизвеждане на мултимедийни файлове.

Borders очаква да завоюва дял от пазара за сметка на намаляващите продажби на Kindle и Nook, които струват средно 189 долара. Amazon и Barnes & Noble също лансират по-достъпни модели. Най-евтиният четец на Amazon струва 139 долара, а Nook предлага модел за 149 долара.

Коментари по темата: „Четците на електронни книги поевтиняват”

добавете коментар...

  1. Васко

    Ако искам да ми звънне щерката, по скайп, държа си лаптопа включен. Ако търся четец за книги в електронен формат, си купувам устройство с e-ink екран. хайде стига с тая натрапчива и не особено интелигентна реклама.

  2. Доволен клиент

    http://www.reader-i.com/ ето това май търсите:) Много са симпатични, наистина са мултимедийни устройства но това според мен си е предимство. Ако ползвате Kindle няма как докато си четете да ви звънне щерката по skype.

  3. Васко

    Много ми е интересно, кой ли е този четец?

    Естествено, не говорим за устройства с TFT екран, защото това не са четци, а мултимедийни плеъри…

  4. Явор

    Здравей Капка,
    Искам да попитам дали можете да ми дадете допълнителна информация или линк за четеца на електронни книги, който препоръчваш. От известно време се чудя дали да не си закупя, но поръчката с поръчката от чужбина може би ще ми излезе по скъпо.

  5. Капка Атанасова

    Действително тези устройства стават много достъпни. На мен ми допадат най много четците които за които в статията са посочени като таблетен тип. Вече обмислям покупрата на Reader-i, който струва 299 ЛЕВА и е тъчскрин с интернет и там свички други функционалности от които човек би имал нужда.

Коментар