Марк Хърд вече е в борда на директорите на Oracle

Марк Хърд влезе в борда на Oracle

Марк Хърд влезе в борда на Oracle

Както се очакваше, бившият CEO на HP Марк Хърд стана част от екипа на Oracle. Мениджърът бе назначен за съпрезидент на софтуерния гигант и същевременно влиза в борда на директорите на компанията, съобщи CNET News.

Хърд ще бъде пряко подчинен на CEO-то Лари Елисън и ще работи в тандем с другия съпрезидент Сафра Кац. Той заема овакантеното място на съпрезидента Чарлс Филипс, който се оттегля също и от борда на директорите.

В съобщение от понеделник, Лари Елисън заяви, че Марк Хърд е свършил брилянтна работа в HP и че очаква той да се представи още по-добре в Oracle.

Елисън подчертава също големия опит на Марк Хърд и твърди, че няма по-подходящ мениджър в ИТ света от него.

Двамата са приятели, живеят наблизо и играят заедно тенис. Анализаторите очакват Марк Хърд да играе добре и в Oracle – компания, за която се смята, че има една от най-агресивните корпоративни култури в Силициевата долина.

Марк Хърд напусна HP през август след вътрешно разследване за сексуална афера с маркетинг консултанта Джоди Фишер – 50-годишна самотна майка. Бордът на директорите на HP излезе със становище, че CEO-то е нарушил етичните норми на корпорацията, в резултат на което той подаде оставка и беше освободен.

Коментар