D-Link с нова стратегия за пазара на IP видеонаблюдение

D-Link обяви нова стратегия за европейските пазари, подчинена на прехода към цифрово IP-базирано видеонаблюдение.

Мрежовата компания дава на организациите, ползващи до момента аналогови системи за видеонаблюдение, път за миграция към IP решения с по-ниски разходи за внедряване и поддръжка, по-добро качество на изображението, усъвършенствано управление и възможности за съхранение на информацията.

Цялостните инфраструктурни решения на D-Link осигуряват ефективна  интеграция на IP-видеонаблюдение в съществуващи мрежи, като гарантират съвместимост на отделните компоненти, посочи а Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

В повечето случаи компаниите разполагат с изградена мрежова инфраструктурата и това прави имплементирането на решенията за IP видеонаблюдение лесен процес, изискващ минимални инвестиции, подчертаха от компанията.

Аналоговите системи и приложения за видеонаблюдение често не могат да се справят с динамиката на цифровата ера и променящите се изисквания на бизнеса. В резултат на това през последните години се отчита сериозно преимущество при продажбите на цифрови системи за видео наблюдение спрямо аналоговите им варианти.

Според IPVideoMarket, през следващите две години продажбите на IP-базирани решения за видео наблюдение ще се увеличат с 200%. D-Link прогнозира активен преход от скъпите, трудно управляеми и предоставящи ниски резолюции аналогови CCTV технологии към IP-базирани системи за видео наблюдение.

Цифровите системи имат редица предимства спрямо традиционните аналогови:

– избягва се скъпото окабеляване като се използва ефективно съществуващата мрежа, Power Over Ethernet (PoE) протокола и функционалността на безжичния сигнал;

– решенията за IP видеонаблюдение са икономически ефективен избор, тъй като се интегрират лесно в мрежата без необходимост от допълнително окабеляване и включват ценово достъпни камери;

– осигуряват много по-високо качество на изображението, както и  по-големи възможности при разпознаване на конкретни предмети, лица или регистрационни номера, което е плюс при стартиране на юридически процедури и следствена дейност;

– при цифровите технологии се осъществява връзка с ценово достъпен диск за съхранение за бързо индексиране и търсене в съдържанието на архива за разлика от тромовото и бавно ръчно търсене при аналоговите технологии;

– дистанционното наблюдение и контрол позволяват на организациите да наблюдават обектите през цялото време, а функцията Motion Detection Recording през e-mail, SMS или трансфер на файл дава възможност за незабавно уведомяване при неоторизиран  достъп.

Като част от стратегията си за европейския пазар D-Link добавя 3 нови IP камери за видео наблюдение в продуковото си портфолио – DCS-3710, DCS-6818 и DCS-5635. Те могат да бъдат интегрирани в съществуващи мрежови инфраструктури (напр. безжични, стационарни или Power Over Ethernet), към мрежови комутатори и решения за съхранение.

Коментар