Продукт без аналог пуска АСБИС България

Нашумелият Dell Streak вече е достъпен на българския пазар. Иновационното устройство съчетава функции на смартфон и таблет и на практика няма аналог, заяви днес Митко Топалов, регионален директор на дистрибутора АСБИС, който държи изключителните права за разпространение на Streak.

Моделът предоставя 5-инчов сензорен мултитъч екран с резолюция 800х480 пиксела. Работи с процесор Snapdraron 1 GHz, под управление на операционна система Android.

Streak тежи 220 грама и има размери, които позволяват на потребителя да го носи безпроблемно в джоба си. Налични са 512 MB ROM памет, 512 MB RAM, още 2 GB за приложения и данни, плюс слот за Micro SD карти с капацитет до 32GB, като предварително са инсталирани 16 GB.

Най-силната страна на Streak е пълноценното сърфиране в интернет. Моделът поддържа всички актуални начини за безжична връзка, вкл. WiFi, 3G и Bluetooth. Демонстрацията показа, че Streak се справя забележително бързо със сърфирането в уеб.

В допълнение, Streak разполага с две камери – 5-мегапикселова на задната част и фронтална VGA. Вградена са също GPS приемник за навигация и приложения от рода на Google Maps и Street View.

Регионалният мениджър на Dell Валентин Николае наблегна на „социалните” функции на Streak, в частност възможностите за достъп до популярните социални мрежи Facebook, Twitter и YouTube, работата с електронна поща, чат и забавленията, вкл. филми, музика, игри и е-книги. Очаква се скоро да бъде добавена поддръжка на Adobe Flash 10.1.

Streak е многофункционално устройство. Докато слушате музика с него, можете да проверявате и имейла си, например. Устройството може да се ползва и като пълноценен телефон.

Цената на Streak е 1200 лева без договор към телеком оператор. Устройството може да се намери в търговската верига Мултирама, която е ексклузивен партньор на АСБИС България.

Коментар