AVG пуска нов безплатен инструмент за сигурност

Компанията AVG Technologies публикувала за открити бета тестове нов онлайн инструмент за сигурност. AVG Threat Labs помага на потребителите да се справят с криминалните елементи в уеб пространството. Това е информационен онлайн портал, който комбинира данните за заплахи, събирани от около 100 милиона потребители, и данните използвани от технологията на AVG LinkScanner.

Потребителите на AVG LinkScanner вече са защитени в реално време от сайтове, които съдържат малуер, но Threat Labs допълва този софтуер като дава възможност за попълване на адреса (URL) на даден уебсайт и получаване на повече и по-подробна информация, обясниха от партньора на AVG у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Потребителите, които в момента използват AVG, могат допълнително да се възползват от инструмента за пълен анализ на сигурността, получаване на статистика за периоди, анализ на свързани сайтове и глобална карта на засечените вируси.

Завършването на целия портал за онлайн сигурност е планирано за края на септември 2010 г. Новата услуга ще бъде и част от група инструменти към пакета AVG Internet Security, които ще помагат на потребителите да се движат по-сигурно в мътните води на социалните мрежи.

Коментар