Кампания приканва към одит на Adobe софтуера

Софтуерният разработчик Adobe Systems и Сдружението на издателите на бизнес софтуер (BSA) организират кампания „Стартирайте „на чисто” днес”. На потребителите се предлага да преминат към най-новия Adobe Creative Suite 5, а тези, които все още ползват продукти от версия CS2 ще имат последна възможност да преминат към CS 5, съобщиха от дистрибутора БиЕмДжи.

„Целта на кампанията ще бъде и всяка една компания да направи вътрешен одит на своите софтуерни ресурси на Adobe в последните месеци на годината”, поясниха организаторите.

Използването на нелицензиран софтуер е нелегално и може да доведе до загуба на клиентите и бизнеса на съответната компания, предупреди БиЕмДжи. Одитът може да се направи в няколко стъпки:

1. Направете инвентаризация на инсталираните софтуерни продукти на Adobe. Уверете се, че знаете какъв софтуер на Adobe и коя версия е инсталирана на вашите компютри, и кой го използва.

2. Прегледайте своите лицензи на Adobe и съответстващите фактури за придобиването им.

3. Сравнете инсталираните и закупени лицензи. Придобийте съответните лицензи за всички нелицензирани програми.

4. Управлявайте софтуерните активи на Adobe, като поддържате актуална информация за всяко изтриване, добавяне и ъпгрейд на софтуера.

Коментар