Samsung увеличава инвестициите в полски завод

Преди година южнокорейският гигант Samsung инвестира 75 милиона долара в Полша, като закупи производствените мощности на местната Amica Wronki, разположени на площ 89 000 кв.м. Компанията планира да разшири производството и да се намеси по-сериозно на европейския пазар.

Amica Wronki произвежда битова електроника. Предприятието разполага със съвременно оборудване и квалифициран персонал. Samsung бе привлечен и от удобното местоположение на полския производител, което позволява експанзия на европейския пазар.

Към 2013-та капацитетът на завода ще достигне 2 милиона броя хладилници и перални машини годишно. В момента полското предприятие произвежда около 500,000 хладилника годишно, съобщава Korea Times. Новите инвестиции в разширение на производството ще възлязат на минимум 75 милиона долара.

Samsung планира да заеме 10% пазарен дял в сегментите на пералните машини и хладилниците през следващата година. За първото полугодие компанията държи 8,3% от европейския пазар на хладилници и 2,9% при пералните. Целта на Samsung за 2015-та година е да владее по 20% и в двата сегмента.

Коментар