YouTube тества излъчване на „живо” видео

Популярният сайт YouTube тества отдавна очакваната услуга за излъчване на „живо” видео в интернет. Експериментите се провеждат с четири партньорски сайта в продължение на два дни.

Компанията за уеб развлечения Young Hollywood предлага интервюта на живо по новия канал, вкл. с известния скейтбордист Тони Хоук. Останалите тестери на платформата са Next New Networks, Rocketboom и Howcast.

„Живото” видео е следваща глава в онлайн видеото, коментира продуктовият мениджър на YouTube Джошуа Сийгел пред USA Today. Както и при всички други тестове, нещата не могат да се случат безпроблемно, има неравности по пътя, допълва той в своя блог.

Новата платформа интегрира живо видео директно в каналите на YouTube. За излъчванията е необходима уеб камера или външна USB/FireWire камера. Наличен е модул "Live Comments", който позволява участие в YouTube общности.

Тестовете са ограничени само в рамките на два дни. В зависимост от резултатите, платформата може да бъде въведена по-широко за партньори на YouTube по целия свят.

Не за първи път YouTube експериментира с живо видео излъчване. В момента обаче се тества една напълно функционална платформа, по подобие на Ustream and Livestream.

Коментар