Интернет на воля през телевизора

Мрежовата компания D-Link обещава истинска революция в начина, по който европейския потребител използва телевизора си. През ноември на пазара ще се появи малка черна кутия Boxee Box, която позволява гледане на филми и ТВ програми от интернет, извеждане на поточно видео от почти всеки сайт, общуване с приятели в социални мрежи като Facebook, слушане и организиране на музикални файлове, снимки и видео, както и сърфиране в мрежата.

Boxee Box – характеристики
HDMI 1.3 порт
Оптичен SPDIF 5.1 /стерео аудио звук
Свързва се безжично (поддържа N стандарт) или кабелно към домашната мрежа
Устройство за дистанционно управление с две активни страни – опростена навигация и QWERTY клавиатура
2 USB порта и един слот за SD карта
Поддържа всички популярни кодеци и формати, вкл. Adobe Flash 10.1, MP3 и Divx
Процесор  Intel Atom CE4100

Всичко тези възможности ще станат достъпни за потребителите само с  натискане на бутоните на устройството за дистанционно управление. Boxee Box използва процесор Intel Atom CE4100, разработен специално за интеграция на телевизия и интернет. Хардуерът и софтуерната среда на Boxee осигуряват пълно 1080p HD качество през кабелна или безжична N мрежа.

С помощта на стотици готови приложения и интуитивен интерфейс, Boxee Box ще даде на потребителя достъп до предпочитано от него съдържание чрез контрол през телевизора.

Boxee Box вече получи първи положителни отзиви от индустрията. Сред доставчиците на съдържание за тази платформа са BBC, Last.fm, CNET, CNN, Channel 4, Comedy Central, Facebook, ITV, MTV Music, mySpaceTV, YouTube, Flickr и Picasa.

„Прекалено много хора са принудени да гледат съдържанието, което предпочитат, буквално залепени за преносимия си компютър – това  е твърде самотно занимание”, казва Андрю Кипън, вицепрезидент на маркетинг отдела в Boxee.

Партньорството на компанията с D-Link е довело до решение, което осигурява интернет съдържание директно на домашния телевизор, без  да е необходим  компютър.

Boxee Box  ще бъде налично в Европа и България през ноември тази година и може да бъде намерено при оторизираните дистрибутори на марката у нас. Цената на устройството все още не е обявена.

Коментар